På Gjerstad kommunes nettside informerer kommunen om oppstart av planarbeidet for kulturminnevernplanen.
Har du vært på et museum etter stengetid? Hva skjer på KUBEN når mørket senker seg? Bli med på et litt annerledes museumsbesøk. Les mer her
Styret i Gjerstad Historielag ønsker alle medlemmer en god jul og ett godt nytt år. Samtidig takker vi alle som i 2016 har bidratt med sitt engasjement og støttet oss på andre måter. Vi ser fram til 2017 og nye aktiviteter.
Sammen med bygdas øvrige lag og foreninger sendte vi brev til kommunen om behov for satsing på kultur. Vi deltok også i kommunestyret hvor saken om kommunal ressursbruk innenfor kultursektoren var tema. Det ble pekt på behov for ett større kommunalt engasjement, evaluering av organisering / oppgavefordeling og om mulig bruk av mer ressurser. Vi deltok også i kulturdebatten seinere. Det ble pekt på betydningen av å ha gode møteplasser for ungdommen i bygda og nevnt slike muligheter. Både politikere, rådmannen og hennes stab var lydhøre til synspunktene som kom fram.
Aust-Agder Museum og Arkiv opplyser at det vert boklansering på Kuben i morgon, onsdag 7. desember kl 19:00
Det er 10. klasse ved Abel ungdomsskole som takker for tilskuddet Gjerstad Historielag gav til Polen-tur.
Det skjer i Gjerstad folkebibliotek
19.10 Psykiatrien og andre sykdommers historie. Foredrag ved Jens Jacob Aasbø.
26.10 Gjerstads kulturminner. Foredrag av Aadne Sollid og flere lokale bidrag.
8.11 Kulturlivet i Gjerstad. Diskusjon og samtale om veien videre.
30.11 Dødens historie. Foredrag ved Jens Jacob Aasbø. OBS: FOREDRAGET ER AVLYST
Alle arrangementer starter kl. 18.30
Velkommen!
En tidligere marineoffiser, Jan Helge Gulliksrud, har i endel år skrevet av kjørkebøker herfra, digitalarkivet har lagt dem ut. Dette gjør arbeidet med slektshistorie i Gjerstad enklere.
Se Gulliksruds bidrag her.
Onsdag 26. oktober er det kulturkveld på Kuben. Kveldens tema er "Salmer fra Sørlandet". Sørlandet har spilt en viktig rolle i norsk salmedikting og salmehistorie i over 300 år, fra den første rent norske salmeboka av arendalitten Samuel Olsen Bruun i 1695, til Svein Ellingsen på Saltrød – Nordens fremste nålevende salmedikter – som har det i særklasse største bidraget til den nye norske kirkesalmeboka fra 2013. Mellom disse har mange sørlendinger levert viktige bidrag til den norske salmeskatten og til arbeid i salmebokkomiteer og liturgikommisjoner. Tre av Agders biskoper har vært betydelige salmediktere, og i perioder var Agder bispegård et betydelig salme- og liturgiverksted. Seniorforsker ved Universitetet i Agder, Harald Olsen, vil gi en innføring i denne historien samt gi oss noen smakebiter fra sin bok ”Salmer fra Sørlandet” som ble utgitt i fjor.
For å melde deg inn i Gjerstad historielag, klikk her.